„Kaland az élet, és azért élünk, hogy megvalósítsuk az álmainkat!”

„Kaland az élet, és azért élünk, hogy megvalósítsuk az álmainkat!”

Kettinger Dóra (Dodó)

1993-ban voltam először kissün a Mecsekben. Maradtam, azóta is folyamatosan kerekerdőzöm… tehát már negyed évszázada! 2000-ben lettem nagysün, szerintem örökre… Mert elvarázsolt az erdő, a barátságos, egyedi csapathangulat, a rendkívül érdekes, közvetlen ismeretek a természetről, a játékok, a hagyományok, a nagysün-egyéniségek és összetartásuk, a „nomád kényelem”, a tábortűz, a csillagos éj alatt alvás, a beszélgetések… minden, amit én csak itt találtam meg, és ami különlegesen közel hozott a természethez és az emberekhez is.

Győr mellett, egy 6 hektáros legelőn lakom; birkákat és lovakat tartok, meg kutyákat képzek és tenyésztek (border collie). Biológus diplomám van (ELTE, MSc) – pontosan a táborok hatására! Emellett mezőgazdasági technikusként, webszerkesztőként és kutyakozmetikusként is végeztem. Állatorvosaink asszisztenseként dolgoztam 10 évig, jelenleg egy vízminőségvizsgáló laborban vízi gerinctelenek ökológiájával foglalkozom. Hobbijaim: a Kerekerdő, illetve utazás, túrázás, lovaglás, kutyás sportok, olvasás, vezetés, tánc, fotózás, filmkészítés…

Életem, személyiségem rengeteg meghatározó eleme a Kerekerdőhöz köt – akár a természetről, akár tudásról, akár emberi kapcsolatokról van szó. Sokat köszönhetek itteni elődeimnek – köztük barátaimnak –, s szeretnék a táborozóknak hasonló értékeket és ismereteket átadni! Voltam a táborokban mami, szaki (állatos, növényes, madarász), beszerző, konyhás, fotós-videós, és táborvezető is (2006 Mátra, nagytábor).