Szülői tájékoztató

Az alábbi tájékoztatót ide kattintva le is tölthetik.

Táborunkban a szakmai programok során minden nap több (az életkor függvényében, de maximum 8-10) kilométert kell gyalogolni a legkülönbözőbb terepeken és a legkülönbözőbb időjárási körülmények között. Ennek megfelelően felhívjuk figyelmüket az alapvető tábori felszerelés minőségének fontosságára, továbbá néhány nélkülözhetetlen elemre a gyermek csomagjában:

LÁBBELI — Különösen ügyeljenek rá, hogy a túrabakancs megfelelően kényelmes, vízálló és strapabíró legyen. Az új, még nem bejáratott bakancsok néhol szoríthatnak, ezért egy bejáratott cipőt mindenképp csomagoljanak. A tábor előtt gyermekük viselje bakancsát néhány óra hosszat, hogy a cipő a lábaihoz tágulhasson.

SÁTOR — Gondoljanak bele, hogy 10 napig a sátor lesz gyermekük otthona a minőség itt a legfontosabb. Alapvető követelmény, hogy duplafalú, teljesen vízálló legyen, akár többnapos eső esetén is. Amennyiben nem tudnak megfelelő sátrat biztosítani, mi tudunk adni kérem jelezzék ezt az adatközlő lapon.

HÁTIZSÁK — Kérem, fokozottan figyeljenek arra, hogy lehetőleg egy nagy hátizsákba pakoljanak. Ne legyen benne szükségtelen felszerelés, ami miatt meg sem lehet mozdítani a csomagot, illetve ne legyenek lelógó kisebb csomagok, szatyrok, amelyek az út során leeshetnek, elkeveredhetnek. Gyakran tapasztaljuk, hogy a közlekedési eszközök közötti átszállás, vagy egyéb rövidebb gyaloglós szakasz során a gyermeknek problémát jelent a sok vagy nehéz táska cipelése. Természetesen mindig próbálunk segíteni, mégis nagy könnyebbség, ha a gyerekek elbírnak a saját hátizsákjukkal. Az otthoni közös előkészületek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy 10 nap múlva a kipakolásnál is minden meglegyen. Javasoljuk, hogy gyermekükkel közösen csomagoljanak, és még odahaza készítsenek leltárt!

MOBILTELEFON — Az eddigi táborok tapasztalatai alapján megkérjük Önöket, hogy ne engedjék gyermeküknek mobiltelefon és egyéb elektromos kütyük táborba hozatalát, mert ezek használata rendkívül illúzióromboló, és ellentétes nomád táborunk szemléletével. A természet közelsége, a csiripelő madarak, a zöld rét, a beszélgetések−éneklések, valamint a szinte folyamatos programok miatt nincs szükség elektronikus szórakoztató eszközökre, telefonra. A szervezők természetesen szükség esetén kapcsolatba tudnak Önökkel lépni, illetve naponta, előre megbeszélt időben, fogadóórát tart a táborvezető. Ezenkívül, a műszaki eszközök őrzésére, állagmegóvására nem tudunk felelősséget vállalni a táborokban.

EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI NYILATKOZATInduláskor kérni fogunk Önöktől egy gyermekükről szóló egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot, amely szerint közösségbe mehet és a táborozásra egészségileg alkalmas. Ezt az igazolást kérjük, hozzák magukkal kitöltve, aláírva és adják oda a táborvezetőnek az indulás napján. A nyilatkozatot a tábor ideje alatt bármikor kérheti tőlünk a hatóság, ezért ennek hiányában nem vihetjük el gyermeküket táborozni! Kérjük továbbá, hogy a gyermek TAJ-kártyájának fénymásolatát is mellékeljék az igazoláshoz.

JELENTKEZÉSI LAP és NYILATKOZATKérjük, töltsék ki továbbá gyermekükről az online jelentkezési lapot és a kép-, videó- és hangfelvételek rögzítéséről szóló nyilatkozatot, legkésőbb június 15-éig! A nyilatkozatok egy példányát az indulás napján aláíratjuk önökkel a találkozó helyszínén. Amennyiben nem tudják elkísérni gyermeküket a pályaudvarra, az eredeti, aláírt nyilatkozatokat kérjük, küldjék el gyermekükkel.

SorbanállásA TÁBOROZÓ — Kérem, könnyítsék meg a táborbeli családfő (mami/papi) dolgát azzal, hogy az online jelentkezési lapon a gyermek magatartására és viselt dolgaira vonatkozóan minden fontos tudnivalót feltüntetnek. Olyan részletekre is kitérhetnek, amelyekre szeretnék, ha külön figyelmet fordítanánk gyermekükkel kapcsolatban. Különösen fontos, hogy a táborvezető és a mami/papi tudjanak az esetleges allergiákról, betegségekről, rendszeresen szedett gyógyszerekről. Feltétlenül említsék meg azt is, ha gyermekük ételérzékenység miatt valamilyen ételt nem ehet.

CUCCLIstaKérjük olvassák el az alábbi CUCCLIstát, amelyben listába szedtük az ajánlott tábori felszerelést, és amely segítségükre lehet az utazás előtti bepakolásnál.