Hasznos infók

Hasznos infók

Mindenféle hasznos leírás a táborokról, amire csak szükség lehet (pl. szülői tájékoztató, CUCCLIsta, adatközlő). Különösen ajánlott azoknak, akik először táboroznak velünk.


Természetismereti táborainkat két korosztály számára alakítottuk ki:

CimbikKISTÁBOR – Kisiskolásoknak (7-13 éveseknek) szól a változatos szakmai összetételű, játékokban bővelkedő kistábor, ahol minden nap más tudományterülettel (növényekkel, állatokkal, csillagokkal, kőzetekkel, népszokásokkal, madarakkal, túléléssel, főzéssel) ismerkedhetnek a gyerekek.

NAGYTÁBOR – Az idősebbek számára (12-17 éveseknek) ajánljuk a kicsit komolyabb nagytábort, amelyben nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyéni érdeklődésre, és több lehetőséget adunk egy-egy tudományterület anyagában való elmélyülésre. Számos kreativitást és csapatmunkát igénylő, játékos feladattal ösztönözzük a gyerekeket arra, hogy megtanuljanak együtt gondolkozni, együtt dolgozni.

A nomád táborozás körülményei megkövetelnek bizonyos felkészültséget a táborlakóktól. Egy jól összepakolt hátizsák jelentheti a különbséget a vidám táborozó és az orrát lógató táborozó között. Az alábbiakban található írásokkal szeretnénk segítséget nyújtani (leendő) táborozóinknak és szüleiknek a gondos felkészülésben:

CsomagokSZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ – Néhány általános jótanács a legfontosabb tábori felszerelésekkel (túracipő, sátor, hátizsák, igazolások) kapcsolatban.

CUCCLIsta – Részletes lista arról, hogy szerintünk mit kell és mit nem érdemes tíz napra a hátunkon az erdőbe cipelni.

JELENTKEZÉSI LAP ÉS NYILATKOZAT – Minden, velünk táborozó gyerek részére szükségünk van a gondosan kitöltött online jelentkezési lapra. Ez többek között tartalmazza a szülő(k) elérhetőségét, valamint a gyerek(ek) esetleges ételérzékenységét, allergiáját.