Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Mitől kerek a Kerekerdő? Történetünk, működésünk, küldetésünk. Különösen azok figyelmébe, akik önkéntességükkel segítenék munkánkat.


Egyesületi és tábori logó

TÖRTÉNETÜNK – A Kerekerdő Egyesület 2000-ben bejegyzett, országos működésű, non-profit civil szervezet. Célja a 7 és 17 év közötti korosztály számára környezet- és természetismereti programokat, elsősorban nomád sátortáborokat szervezni és lebonyolítani. Amellett, hogy közösséget épít, az egyesület küldetése, hogy a visszajáró gyermekekben fokozatosan kialakuljon a felelős, környezettudatos gondolkodás „génje”, amelyet néhány év elteltével lehetőségeik szerint továbbörökíteni igyekeznek a Kerekerdő Egyesület missziójának folytatásával — akár annak keretein belül, akár azokon kívül.

KÜLDETÉSÜNK – Az egyesület a fentiekben megfogalmazott céljait a Kerekerdő gyermektáborok varázslatos légkörében valósítja meg, ahol a rácsodálkozás a legfontosabb tanító erő, a pedagógus pedig maga a Természet. Tematikus nomád sátortáborainkban az általános és középiskolai természetismereti (például biológia, földrajz és fizika) órákon szerzett elméleti alapokra támaszkodva igyekszünk a tanultakat szemléltetni, magyarázni és kiegészíteni a terepi nevelés módszereivel, elsősorban az élményközpontú egyéni tapasztalás útján.

Programjainak szervezésekor az egyesület kiemelten tartja szem előtt a költségek minimálisra szorítását egyrészt a non-profit jelleg megőrzése érdekében, másrészt pedig azért, hogy a táborok szellemi üzenete minél szélesebb réteghez juthasson el, anyagi helyzettől függetlenül. Ez azért lehetséges, mert kirándulásait és táborait az egyesület teljes egészében önkéntes munkában valósítja meg.

Les-rétMŰKÖDÉSÜNK – Az egyesület aktivitása az ország egész területére kiterjed. Évközi és nyári programjainkat gondosan kiválasztott helyszíneken rendezzük országszerte. Elsődleges szempont számunkra, hogy a résztvevő gyermekek, fiatalok minél jobban megismerhessék Magyarország tájegységeit, eldugott régióit és turistacsalogató természeti ritkaságait egyaránt. Az aktív tagság számos hazai nagyvároshoz kötődik: Budapesten kívül jelen vagyunk Győrben, Pécsen, Szolnokon, Szegeden, Sopronban és Nyíregyházán is.