Szülői tájékoztató

Az alábbi tájékoztatót ide kattintva le is tölthetik.

Táborunkban a szakmai programok során minden nap több (az életkor függvényében, de maximum 8-10) kilométert kell gyalogolni a legkülönbözőbb terepeken és a legkülönbözőbb időjárási körülmények között. Ennek megfelelően felhívjuk figyelmüket az alapvető tábori felszerelés minőségének fontosságára, továbbá néhány nélkülözhetetlen elemre a gyermek csomagjában:

LÁBBELI — Különösen ügyeljenek rá, hogy a túrabakancs megfelelően kényelmes, vízálló és strapabíró legyen. Az új, még nem bejáratott bakancsok néhol szoríthatnak, ezért egy bejáratott cipőt mindenképp csomagoljanak. A tábor előtt gyermekük viselje bakancsát néhány óra hosszat, hogy a cipő a lábaihoz tágulhasson.

SÁTOR — Gondoljanak bele, hogy 10 napig a sátor lesz gyermekük otthona a minőség itt a legfontosabb. Alapvető követelmény, hogy duplafalú, teljesen vízálló legyen, akár többnapos eső esetén is. Amennyiben nem tudnak megfelelő sátrat biztosítani, mi tudunk adni kérem jelezzék ezt az adatközlő lapon.

HÁTIZSÁK — Kérem, fokozottan figyeljenek arra, hogy lehetőleg egy nagy hátizsákba pakoljanak. Ne legyen benne szükségtelen felszerelés, ami miatt meg sem lehet mozdítani a csomagot, illetve ne legyenek lelógó kisebb csomagok, szatyrok, amelyek az út során leeshetnek, elkeveredhetnek. Gyakran tapasztaljuk, hogy a közlekedési eszközök közötti átszállás, vagy egyéb rövidebb gyaloglós szakasz során a gyermeknek problémát jelent a sok vagy nehéz táska cipelése. Természetesen mindig próbálunk segíteni, mégis nagy könnyebbség, ha a gyerekek elbírnak a saját hátizsákjukkal. Az otthoni közös előkészületek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy 10 nap múlva a kipakolásnál is minden meglegyen. Javasoljuk, hogy gyermekükkel közösen csomagoljanak, és még odahaza készítsenek leltárt!

MOBILTELEFON — Az eddigi táborok tapasztalatai alapján megkérjük Önöket, hogy ne engedjék gyermeküknek mobiltelefon és egyéb elektromos kütyük táborba hozatalát, mert ezek használata rendkívül illúzióromboló, és ellentétes nomád táborunk szemléletével. A természet közelsége, a csiripelő madarak, a zöld rét, a beszélgetések−éneklések, valamint a szinte folyamatos programok miatt nincs szükség elektronikus szórakoztató eszközökre, telefonra. A szervezők természetesen szükség esetén kapcsolatba tudnak Önökkel lépni, illetve naponta, előre megbeszélt időben, fogadóórát tart a táborvezető.

EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI NYILATKOZATInduláskor kérni fogunk Önöktől egy gyermekükről szóló egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot, amely szerint közösségbe mehet és a táborozásra egészségileg alkalmas. Ezt az igazolást kérjük, hozzák magukkal kitöltve, aláírva és adják oda a táborvezetőnek az indulás napján. A nyilatkozatot a tábor ideje alatt bármikor kérheti tőlünk a hatóság, ezért ennek hiányában nem vihetjük el gyermeküket táborozni! Kérjük továbbá, hogy a gyermek TAJ-kártyájának fénymásolatát is mellékeljék az igazoláshoz.

ADATKÖZLŐ LAP és NYILATKOZATKérjük, töltsék ki továbbá gyermekükről az adatközlő lapot és a kép-, videó- és hangfelvételek rögzítéséről szóló nyilatkozatot, majd a kitöltött és aláírt dokumentumokat küldjék vissza nekünk június 20-áig! Az adatlapokat visszaküldhetik szkennelve vagy lefényképezve is, ebben az esetben az eredetiket kérjük, hozzák magukkal az indulás napján. Elérhetőségeink: kerekerdoegyesulet@gmail.com, 1046 Budapest, Klauzál u. 5.

SorbanállásA TÁBOROZÓ — Kérem, könnyítsék meg a táborbeli családfő (mami/papi) dolgát azzal, hogy az adatközlő lapon található, a gyermek magatartására és viselt dolgaira vonatkozóan minden fontos tudnivalót feltüntetnek. (Az adatközlő hátoldalán olyan részletekre is kitérhetnek, amelyekre szeretnék, ha külön figyelmet fordítanánk gyermekükkel kapcsolatban.) Különösen fontos, hogy a táborvezető és a mami/papi tudjanak az esetleges allergiákról, betegségekről, rendszeresen szedett gyógyszerekről. Feltétlenül említsék meg azt is, ha gyermekük ételérzékenység miatt valamilyen ételt nem ehet.

CUCCLIstaKérjük olvassák el az alábbi CUCCLIstát, amelyben listába szedtük az ajánlott tábori felszerelést, és amely segítségükre lehet az utazás előtti bepakolásnál.

RÉSZVÉTELI DÍJ — A tábor részvételi díja 38.000 Ft, amely tartalmaz minden költséget, beleértve az utazást is. Testvérek jelentkezése esetén minden gyerek részvételi díjából 5.000 Ft kedvezményt adunk akkor is, ha nem ugyanabban a táborban vesznek részt. Ugyanabba a turnusba együtt befizető barátok esetében 3.000 Ft kedvezményt adunk minden jelentkező részvételi díjából, ha legalább az egyikük új táborozó, de legfeljebb az egyikük régi táborozó. A kedvezmények kizárólag a határidő előtt, átutalással történő befizetések esetén vehetők igénybe, és nem összevonhatóak. Utalás előtt kérjenek a táborvezetőktől egy befizetési kódot a könnyebb beazonosíthatóság érdekében. A részvételi díjat két részletben is befizethetik, ebben az esetben az első részlet 15.000 Ft. Ezen igényüket kérjük, előre jelezzék! A tábori beszerzések miatt a részvételi díjakat június 20-áig áll módunkban teljes egészében, július 13-áig pedig részben, visszatéríteni. Amennyiben a jelentkező beszervez maga helyett egy másik táborozót, akkor az ő nevére a táborozás természetesen átírható. Ilyen esetben mindenképpen küldjék el nekünk az új gyermek adataival kitöltött Adatközlő lapot!

BEFIZETÉS — Átutalás az Egyesület bankszámlájára:
Számlatulajdonos: Kerekerdő Egyesület
Számlaszám: 10700457-66324090-51100005
Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.